V prometni nesreči umrl 46-letni motorist

Policisti so bili nekaj pred 13.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznika osebnega avtomobila na cesti Novo mesto – Metlika, v Velikem Cerovcu.

 

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih novomeških policistov je 46-letni motorist peljal iz smeri Novega mesta proti Metliki. V Velikem Cerovcu je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in drsel po nasprotnem smernem vozišču.

Iz nasprotne smeri je takrat po svojem smernem vozišču pravilno pripeljal 51-letni
voznik osebnega avtomobila in trčil v motorista. Hudo poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer je zaradi hudih poškodb nekaj po 15. uri umrl. V nesreči se je lažje poškodovala tudi 52-letna potnica v avtomobilu.

46-letni motorist je letos četrta smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah na našem območju.

V prometni nesreči, ki se je zgodila januarja v Kočevskih Poljanah, sta umrla dva potnika v osebnem avtomobilu, v mesecu marcu pa je v prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti, umrl pešec.

V zadnjih petih letih je na območju Policijske uprave Novo mesto v prometnih nesrečah
umrlo 14 motoristov. V devetih prometnih nesrečah je bilo ugotovljeno, da so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje je bila vzrok štirih nesreč s smrtnim izidom, v eni pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu. M

Policija zato motoriste poziva k strpni in varni vožnji.

C. R.