V preteklih dneh več vlomov in tatvin

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o več vlomih in tatvinah, ki so se zgodile v preteklih dneh; tri so bile v šentjernejski občini, po ena pa v Šmarjeti in Metliki.

V petek, 10. avgusta, je v Gorenji Gomili (na območju Šentjerneja) nekdo izkoristil
odsotnost stanovalcev, ki so bili na dopustu in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Policijska preiskava kaznivega dejanja še poteka.

V kraju Turopolje (občina Šentjernej) pa je med 10. in 12. avgustom storilec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnike oškodoval za 2000 evrov.

Med 1. in  11. avgustom je v Starem Sejmišču v Šentjerneju neznanec izkoristil odsotnost
stanovalcev, ki so bili na dopustu in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko  hišo. Odtujil je tablični računalnik, fotoaparat, dve ročni uri in denar. Lastnike je oškodoval za 6000 evrov.

Novomeški  policisti pa  so  bili v soboto, 11. avgusta, v jutranjih urah obveščeni o vlomu v
stanovanjsko hišo v Šmarjeti. Storilec je v večernih urah izkoristil krajšo odsotnost stanovalca in skozi priprto okno vstopil v hišo. Odtujil je denar in nakit ter lastnika oškodoval za 400 evrov.

Metliki je med 1. in 12. avgustom nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo, preiskal prostore in odtujil okoli 1000 evrov.

C. R.