V preteklih dneh prijeli 36 ilegalnih migrantov

Na fotografiji ilegalni migranti v BiH. (vir: Radio Velika Kladuša)

Minuli konec tedna so slovenski policisti izsledili in prijeli 36 tujcev, ki so nezakonito prečkali državno mejo, od tega so jih 13 prijeli na območju PU Novo mesto, 23 pa na območju PU Koper.

Policisti  PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Griblje, Tribuče in Rigonce izsledili in prijeli 10 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Postopki  s sedmimi tujci, ki so se izrekli za državljane Sirije, dvema, ki  sta  se izrekla za državljana Palestine in dvema državljanoma Moldavije še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

Prijeli sprovajalca in 2 ilegalna migranta, ki so se skušali izogniti mejni kontroli

Na mejni prehod Slovenska vas pa je v petek, 23. novembra,  v večernih urah na vstop v Slovenijo z osebnim avtomobilom pripeljal 25-letni voznik osebnega avtomobila iz Slovenije, v vozilu pa sta bili še dve potnici, državljanka Slovenije in Hrvaške. Policisti  so opravili mejno kontrolo in pregled vozila ter v prtljažnem delu našli skrita 2 državljana Turčije, ki sta se skušala izogniti mejni kontroli. Tujca so policisti po zaključenem postopku
predali  hrvaškim varnostnim organom, 25-letnega voznika pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države.

Poskus izmika mejni kontroli v Dobovi: 1 Kubanec

Policisti Postaje mejne policije Dobova so včeraj, 25. novembra, izvajali kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije in je v vagonih – silosih, v Italijo prevažal koruzo. Med pregledom so na podvozju vlaka našli skritega državljana Kube, ki je skuša nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Kopra prijeli 23 ilegalnih migrantov

S PU Koper poročajo, da so policisti v preteklem vikendu obravnavali 23 nedovoljenih prehodov državne meje. Od tega so jih 19 obravnavali na Policijski postaji Ilirska Bistrica, 4 pa v Kopru. Bilo je: 10 Pakistancev, 8 Alžircev, 3 Afganistanci, 1 Maročan in 1 Tunizijec. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom, saj ni noben zaprosil za azil.

S PU Ljubljana in PU Maribor ne poročajo o prijetih.

C. R.