V preteklem vikendu prijeli 163 ilegalnih migrantov

Fotografija je simbolična. (vir: GlasMedia)

Policisti so v preteklih dneh, od petka do danes zjutraj, prijeli tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Na območju PU Novo mesto so jih prijeli 59, na območju PU Ljubljana 24, na območju PU Koper pa 80.

 

Policisti PU Novo mesto so prijeli 56 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Prijeli so jih v krajih: Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Šutna, Rakovec, Drašiči, Žuniči, Metlika, Tanča gora in Radenci.

Prijeli so 14 Sirijcev, 12 Alžircev, 11 Pakistancev po 5 državljanov Jemna in Bangladeša, po 2 Afganistanca, Somalijca in Iračana ter po 1 državljana Indije, Zahodne Sahare in Maroka.

Na policiji navajajo, da postopki s prijetimi še niso zaključeni, zato ni znana njihova nadaljnja pot.

V petek popoldne pa so na mejnem prehodu Obrežje v tovornem vozilu bolgarskih retistrkih oznak našli skrite 3 Afganistance. Predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

Policisti PU Ljubljana so v soboto in včeraj prijeli skupno 24 ilegalnih migrantov, vsak dan po 12. V obeh dneh so jih prijeli na območjih Ribnice, Kočevja in Ljubljane.

V soboto so prijeli 10 Alžircev in po 1 Maročana in Senegalca. Včeraj pa so prijeli 6 Iračanov, 3 Turke, 2 Kitajca in Alžirca.

S PU Koper pa poročajo o 80 prijetih v preteklem vikendu. Največ so jih prijeli na območju Ilirske Bistrice. Prijeti so se izrekli za Pakistance, Turke, Afganistance in Indijce.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.