V petek protest za boljše pokojnine s pozivom k odstopu Roberta Goloba

Prvi protesni shod upokojencev, 31. marca bo tretji protestni shod (vir: Zajem zaslona)

Glas upokojencev in društvo Inštitut 1. oktober organizirajo protest za boljše pokojnine in proti vladi. Shod bo v petek, 31. marca, ob 15. uri, na Trgu republike Ljubljani, tokrat že tretjič. Roberta Goloba bodo pozvali k pogovoru za višje pokojnine in k odstopu z mesta predsednika vlade. 

Organizatorji so še sporočili, da bo na željo velike skupine protestnikov objavljen tudi ogled Ljubljane, z naslovom To je slovenska prestolnica.

Protestni pohod bo potekal iz Trga republike, kje bo zbor, nato bodo odšli “desno od parlamenta na Slovensko, Gosposvetsko in po Bleiweisovi cesti nazaj na Šubičevo in Trg republike, kjer se bo pričel program.

Na čelu bodo harmonikarji. Kot že na prejšnjih dveh protestnih shodov tudi tokrat pričakujejo slovenske zastave, piščalke, transparente, pokrovke, stare piskre in podobno, “da jih bodo pristojni v vladi slišali”.

Navajajo, da se bodo vedli dostojanstveno, kulturno, vmes bodo ob spremljavi harmonikarjev peli slovenske pesmi! Okolja ne bodo onesnaževali, ceste bodo pustili čiste! “Provokacije so prepovedane, če bodo provocirali drugi, se jim bomo le posmejali!, so zapisali dodali: “Nismo kolesarji, nismo plačanci, smo le upokojenci, delavci, kmetje … Mi smo Slovenci!”

Spomnimo. Upokojenci, osebe, starejše od 65 let, invalidi in veterani vojne za Slovenijo imajo pravico do brezplačnih voženj v javnem potniškem prometu (železnice, avtobusi, mestni promet). Kdor še ni pridobil kartice za brezplačno vozovnico, lahko zahtevek za to poda neposredno na prodajnem mestu vozovnic. Kartica velja 12 mesecev, kdor jo že ima, naj na prodajnem mestu preveri veljavnost.

Načrtovana pot po Ljubljani:

M. D.