V okolici Novega mesta ukradli audija A6, več vlomov in tatvin

Z dvorišča stanovanjske hiše v okolici Novega mesta je v noči iz nedelje na ponedeljek, na 3. junij, nekdo odtujil osebni avtomobil znamke Audi A6, srebrne barve, registrskih oznak NM S7-207. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi, poroča PU Novo mesto.

 

Od petka do včeraj pa se je zgodilo tudi več vlomov in tatvin.

V Novem mestu je v petek popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za okoli 10.000 evrov.

Med 25. majem in 1. junijem (prejšnji teden) je v Dolenjskih Toplicah nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov
škode.

V okolici Dolenjskih Toplic je med  26. majem in 3. junijem neznanec vlomil v gozdarsko kočo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za 150 evrov škode.

V Šmarjeških Toplicah je v nedeljo, 2. junija, dopoldne neznanec izkoristil odsotnost
stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 200 evrov škode.

V kraju Oštrc (občina Kostanjevica na Krki) so prejšnji teden (med 25. in 31.majem) vlomili v brunarico in odtujili živila. Lastnik je oškodovan za 300 evrov. Oštrc je znan kraj, prek katerega gredo migranti, ko na Gorjancih nezakonito prečkajo državno mejo.

C. R.