V Novem mestu hudo poškodovali občana, ki je četverico zalotil pri kraji mestnega kolesa

Postaja mestnih koles na Novem trgu v Novem mestu.

V Novem mestu je bil v ponedeljek zvečer hudo poškodovan 46-letnik, ki je pri kraji mestnega kolesa zalotil četverico. Ta je skušala kolo ukrasti iz postaje mestnih koles na Seidlovi ulici. Policija je vse štiri ujela, eden od nepridipravov je tudi že v priporu.

 

Kot so sporočili s policije, je skušala četverica v ponedeljek nekaj pred 22. uro iz postaje mestnih koles na Seidlovi cesti v Novem mestu iztrgati in ukrasti kolo. Pri tem je nepridiprave zalotil 46-letnik in jih opozoril na neprimernost početja. Eden od storilcev ga je napadel in udaril s pestjo v glavo ter hudo poškodoval, četverica pa je nato zbežala in za seboj pustila ukradeno kolo.

Policisti so še isti večer izsledili in pridržali 22-letnega osumljenca iz romskega naselja Brezje, skupaj z 16-letnico in 15-letnikom. V torek zjutraj so izsledili in pridržali še četrtega člana skupine, 27-letnika iz Otočca, ki ga sumijo kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe. 27-letnika so s kazensko ovadbo danes opoldne iz policijskega pridržanja privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novem mestu, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

27-letnika so policisti v zadnjih letih že obravnavali zaradi zaradi prekrškov zoper javni red in mir ter kaznivih dejanj z elementi nasilja in premoženjskih kaznivih dejanj. Za podobna dejanja so večkrat že obravnavali tudi 22-letnika, ki bo kazensko ovaden zaradi tatvine.

Z dejanjem so novomeški mestni občini povzročili za okoli 2500 evrov škode.

A. V.