V nesreči na ljubljanski obvoznici dve osebi huje poškodovani

(vir: promet.si, Twitter)

V današnji prometni nesreči na ljubljanski obvoznici pri izvozu Rudnik v smeri proti Primorski so bili okoli 15. ure v naletnem trčenju udeleženi vozniki treh tovornih in enega osebnega vozila.

Dve osebi sta huje poškodovani, ena od njiju (voznik avtomobila) je v življenjski nevarnosti, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Do nesreče je po podatkih policije prišlo, ker je voznik tovornega vozila s priklopnikom pri vožnji po desnem prometnem pasu v smeri Kozarij zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je vozil pred njim. Ta je zmanjšal hitrost zaradi razmer v prometu. Ob trku ga je odbilo naprej, pri čemer je trčil v osebni avtomobil pred njim. Tudi osebno vozilo je odbilo, tako da je trčilo v priklopnik spredaj stoječega tovornega vozila.

Povzročitelj prometne nesreče in voznik osebnega vozila sta se v nesreči huje poškodovala. Slednji je po podatkih PU Ljubljana v življenjski nevarnosti. Obe osebi sta bili prepeljani v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Vozniki tovornih vozil so bili tujci v tranzitu, voznik osebnega vozila pa slovenski državljan.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala preiskovalni sodnik in tožilec. Policija sicer še vedno nadaljuje z ogledom in zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Južna ljubljanska obvoznica pri izvozu Ljubljana-jug v smeri Kozarij bo predvidoma popolnoma zaprta do 22. ure. Promet je preusmerjen na vzhodno in severno ljubljansko obvoznico, piše na spletni strani Prometno-informacijskega centra.

M. D.