V nesreči hudo poškodovan voznik, trčenje na Seidlovi, nesreča na Krasincu

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o treh prometnih nesrečah ob koncu tega tedna. V Šentjerneju je prišlo do hujše poškodbe 78-letnega voznika.

Šentjernejski  policisti  so  bili  v petek, 27. maja, okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na Novomeški cesti v Šentjerneju. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovorna 31-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi  neprilagojene  hitrosti pri vožnji naravnost v križišču trčila v avtomobil 78-letnega voznika.

Huje poškodovanega voznika in lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici  nesreče  bodo  policisti  zaradi  kršitve  izdali plačilni
nalog.

Trčenje na Seidlovi cesti v Novem mestu

Prav tako v petek, nekaj po 13. uri, se je zgodila prometna nesreča na Seidlovi cesti v
Novem mestu.  Po  prvih  ugotovitvah policistov je 78-letni voznik osebnega avtomobila nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v avtomobil 35-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Oba udeleženca nesreče so reševalci oskrbeli
in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Neprilagojena hitrost

V noči na soboto, 28. maj, je na območju Krasinca v Beli krajini 24-letni voznik osebnega avtomobila BMW zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste  in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

M. D.