Andrej Kastelic, župan Občine Mirna Peč, in Miha Šter, direktor družbe Elan Inventa, sta podpisala pogodbo za dobavo in montažo opreme za športno dvorano ob Osnovni šoli Toneta Pavčka. Občina bo za dobrih 230.000 evrov vredno naložbo prispevala 60 odstotkov oziroma okrog 140 tisoč evrov, preostanek bodo pokrili z državnim in vložkom Fundacije za šport.

Župan je danes povedal, da so junija končali gradnjo Športne dvorane Toneta Pavčka, ki bo namenjena športni vzgoji, tovrstnim dejavnostim in kulturnim prireditvam. Vrednost izgradnje je bila dobrih 830.000 evrov (brez davka), pri čemer je država prispevala 40 odstotkov oziroma okrog 330 milijonov evrov. Preostalega pol milijona evrov pa je plačala Občina Mirna Peč.

Zdaj pa bo podjetje Elan Inventa športno dvorano še ustrezno notranje opremilo. Dela bodo končana do konca počitnic, kar pomeni, da bodo športno dvorano začeli uporabljati s 1. septembrom, z novim šolskim letom torej.

Po občinskih podatkih naložba obsega dobavo in montažo delilne zavese, mehkih stenskih oblog, zaščite parketa, športne opreme za košarko, nogomet in odbojko, letvenikov, montažo tribun ter opremo pedagoških in dodatnih prostorov. Ob koncu omenjene montaže bodo navedeni opremi dodali še približno 24.000 evrov vredno plezalno steno.

Mirnopeško dvorano so sicer zasnovali kot pravokotno stavbo s prisekano poševno streho in neposrednim vhodom iz šole ter vhodom za zunanje obiskovalce. V njej sta dva vadbena prostora, polovica stavbe pa je vkopana. Njeno zidovje je železobetonsko, ostrešje leseno, za kritino pa so v glavnem uporabili toplotno izolirane pločevinaste plošče.

Dvorana bo primerna za vadbo in tekmovanja prve državne košarkarske lige ter tekmovalni šport v rokometu, malem nogometu, odbojki in badmintonu v nižjih kategorijah. Za gledalce bo na vzhodni strani dvorane tribuna z nekaj več kot 440 sedeži.

Z odprtjem Športne dvorane Toneta Pavčka v mirnopeški občini bodo tako končali pomemben naložbeni krog, ki so ga začeli z gradnjo nove krajevne osnovne šole in otroškega vrtca, s skupno uporabno površino nekaj manj kot 5.900 kvadratnih metrov.

V omenjeni stavbi je sicer prostora za 18 šolskih in osem vrtčevskih oddelkov, naložba pa je skupaj z odkupom zemljišč, stroški projektne dokumentacije, gradnje in davkom znašala dobrih kot 6,4 milijona evrov. Pri tem so 60 odstotkov za to namenili sami (blizu 4 milijone evrov), preostalo pa je prispevala država.

C. R.