torek, 18 junija, 2024
Doma Bela krajina V Metliki se gradi

V Metliki se gradi

Podpis gradbene pogodbe za obnovo vodovoda in kanalizacije na Krasincu (2. faza, 2. etapa). Na fotografiji Milan Gazibarić, direktor podjetja Teleg-m, in Martina Legan Janžekovič, županja Občine Metlika. (vir: občina)

Metliška županja Martina Legan Janžekovič je pred dnevi podpisala dve gradbeni pogodbi, in sicer eno za obnovo vodovoda in kanalizacije na Krasincu in drugo za razširitev čistilne naprave v Rosalinicah.

Pogodbo za obnovo vodovoda in kanalizacije Krasinec – 2. faza, 2. etapa je županja podpisala z Milovanom Gazibarićem, direktorjem podjetja Teleg-m. Predmet investicije zajema obnovo vodovoda, ureditev odvodnjavanja ter novogradnjo cestne razsvetljave. Rok izvedbe je 90 dni. Sredstva je v celoti zagotovila Občina Metlika iz proračuna za leto 2024.

Drugo gradbeno pogodbo pa je županja Martina Legan Janžekovič podpisala z Bojanom Krajačičem, direktorjem podjetja Komunala Metlika. Predmet pogodbe je razširitev čistilne naprave Rosalnice. Predvideni znesek investicije je 321.800 evrov (brez DDV). Od tega bo občina prejela 250.000 evrov evropskih sredstev, preostanek bo financirala iz proračuna.

Podpis gradbene pogodbe za razširitev čistilne naprave Rosalnice. Bojan Krajačič, direktor Komunale Metlika, in Martina Legan Janžekovič, županja občine Metlika. (vir: občina)
A. L.