četrtek, 20 junija, 2024
Doma Bela krajina V Metliki nekdo polil vozila, vloma v Češči vasi in Zabrdju

V Metliki nekdo polil vozila, vloma v Češči vasi in Zabrdju

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o dveh vlomih in ne verjetnem vandalizmu, kjer je nekdo v Metliki povzročil za kar 10 tisoč evrov škode. V Novem mestu je na Rozmanovi nekdo ukradel denarnico z dokumenti in bančno kartico, policija ga je prijela. Kradli so tudi na Seidlovi ulici.

V noči na torek, 4. maj, je v ograjenem parkirnem prostoru v Metliki nekdo z neznano tekočino polil rabljena vozila, namenjena prodaji in povzročil za okoli 10.000 evrov škode.

V  isti noči pa je nekdo v Češči vasi pri Novem mestu vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši. Ukradel ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 1000 evrov škode.

V Zabrdju pri Mirni pa je že dan pred tem neznanec vlomil v
gospodarski objekt in odtujil suhomesnate izdelke. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1000 evrov.

Včeraj okoli 13. ure je na Rozmanovi cesti v Novem mestu neznanec vstopil v poslovne prostore podjetja in odtujil denarnico z dokumenti, bančno kartico in denarjem. Oškodovanec je ugotovil, da je storilec po tatvini na območju Novega  mesta  opravil  več  dvigov  gotovine  na  bankomatih.Obvestil je policiste, ki so nekaj pred 15. uro na Ljubljanski cesti izsledili in prijeli 32-letnega osumljenca. Zasegli so mu del ukradenega denarja in denarnico ter jo vrnili oškodovancu. Storilca kaznivega dejanja bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

Okoli 14. ure pa je oškodovanec policiste PP Novo mesto obvestil o tatvini. Na Seidlovi cesti naj bi storilec izkoristil njegovo odsotnost in iz odprtega gospodarskega objekta odtujil motorno žago in mobilni telefon. Policisti so ob pregledu širšega območja v večernih urah v Kettejevem drevoredu našli skrite ukradene predmete.
Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in aktivnostmi za izsleditev osumljenca tatvine.

C. R.