V Kandijskem križišču hudo poškodovana peška

Danes dopoldne, okoli pol devete ure, se je v Kandijskem križišču v Novem mestu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila hudo poškodovana peška.

Po prvih ugotovitvah policistov je 74-letni Novomeščan z osebnim avtomobilom znamke Mercedes pri zavijanju desno spregledal 59-letnega pešca in 52-letno peško, ki sta že prečkala vozišče na prehodu za pešce. Iz novomeške bolnišnice so sporočili, da ima 52-letnica hude telesne poškodbe, 59-letnik pa je bil poškodovan lažje. Nihče od njiju naj ne bi bil v življenjski nevarnosti. Prisotnost alkohola ni bila ugotovljena.

Policisti so še ugotovili, da je 74-letni voznik tudi dan pred tem povzročil prometno nesrečo na Otočcu. Zaradi nepravilnega prehitevanja je s stranskim ogledalom trčil v kolesarko, ki je po trčenju padla in se lažje poškodovala. Povzročitelj je po nesreči nadaljeval z vožnjo. Zoper 74-letnega voznika bodo policisti na tožilstvo podali kazensko ovadbo, pristojni upravni enoti pa bodo predlagali, da ga napotijo na kontrolni zdravstveni pregled.