V Izoli poškodovan Črnomaljec, v Češnjicah traktorist, v Novem mestu bežal pred policisti

Pri Izoli poškodovan kolesar iz Črnomlja, v Češnjicah pri Trebelnem je voznik traktorja izgubil oblast nad vozilom in se huje poškodoval, v novomeškem Muhaberju pa je voznik bežal pred policisti. To je kronika včerajšnjega dne.

S Policijske uprave Koper so sporočili, da je bila včeraj dopoldan, ob 9.30, prometna nesreča na Gažonu. Voznik kombija je zavijal v levo proti Izoli, pri tem pa je kolesarju, 39-letniku iz Črnomlja, izsilil prednost, tako da se je s kolesom zaletel v bok vozila in padel ter se lažje poškodoval. Voznik kombija je najprej odpeljal naprej, vendar je po 200 m zaradi neprilagojene hitrosti v levem nepreglednem ovinku kljub močnemu zaviranju trčil v obcestni kamnit zid.
27-letni voznik kombija z okolice Kopra je bil brez dokumentov in nima vozniškega dovoljenja. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,72 mg/l alkohola. Opravljen je bil tudi hitri test na mamila, ki je bil pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo in zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez
pomoči. Vozilo so mu zasegli.

Voznik traktorja hudo poškodovan

S Policijske uprave Novo mesto pa so sporočili da so bili včeraj nekaj po 8. uri obveščeni o prometni nesreči v Češnjicah pri Trebelnem. Trebanjski policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 63-letni voznik kmetijskega traktorja izgubil oblast nad vozilom, zapeljal
s ceste in trčil v stanovanjsko hišo. Huje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Povzročil nesrečo in pobegnil

Nekaj pred 13. uro pa so novomeški policisti med kontrolo prometa pri Muhaberju ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Citroen saxo. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri.

Po trčenju je nadaljeval z vožnjo, v okolici Novega mesta avtomobil ustavil, odstranil registrske tablice in pobegnil. Policisti so 36-letnega kršitelja cestno prometnih predpisov
izsledili. Med  postopkom so ugotovili, da gre za večkratnega hujšega kršitelja cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. 36-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,23 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zakon o pravilih cestnega prometa, Zakon o voznikih in Zakon o motornih vozilih za omenjene kršitve določajo globo v višini 3500 evrov.

C. R.