V hiši Ivana Zidarja našli sef z 830.000 evri gotovine

Jeseni 2015 je danes pokojni gradbeni baron in lastnik SCT Ivan Zidar začel osebni stečaj. Pred tem je Zidar svoje premoženje prepisal na družinske člane. A stečajnemu upravitelju je nepremičnine, pa tudi nekaj denarja, uspelo vrniti v stečajno maso. Nedavno so zajeten kup gotovine našli še v Zidarjevem sefu, poroča Delo.

 

Popis terjatev je razkril, da Zidar upnikom dolguje okoli 16 milijonov evrov. Stečajnemu upravitelju je po poročanju časopisa v stečajno maso uspelo vrniti lep del Zidarjevih nepremičnin in drugega premoženja. Med drugim so na Zelenovi ulici 34, kjer je živel Zidar, našli sef. V njem je bilo skoraj 600.000 evrov gotovine, poleg evrov pa so bili še švicarski franki, vredni več kot 230.000 evrov, je razvidno iz dopolnitve otvoritvenega poročila, 21. decembra 2023 objavljenega na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve.

Stečajni upravitelj so Zidarjeve smrti leta 2021 sicer ni imel dostopa do nepremičnine. Ko je Zidar umrl, se je začel postopek, da so smeli vstopiti v nepremičnino, tam pa so odkrili sef.

A. V.