V dveh dneh odvzeli 28 vozniških dovoljenj

Na  območju Policijske uprave Novo mesto so v petek in soboto zaradi vožnje pod vplivom
alkohola in prepovedanih drog odvzeli 28 vozniških dovoljenj.

Potem ko so policisti med 6. 11. in 12. 11, v okviru akcije Slovenija piha 0,0, odvzeli vozniška dovoljenja 36 voznikom, ki so vozili pod vplivom alkohola, so tudi ta konec tedna preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil.

Le v dveh dneh so iz prometa izločili 28 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in prepovedanih  drog.  Vsem so odvzeli vozniška dovoljenja, jim izdali plačilne naloge oziroma na sodišče naslovili obdolžilne predloge.

V soboto so samo na območju Dolenjske preprečili nadaljnjo vožnjo desetim voznikom, ki so za volan sedli pijani. V litru izdihanega zraka so imeli med 0,31 in 1,12 miligramov alkohola – med njimi kar sedem več kot 0,52 miligramov alkohola, en voznik pa je opravljanje preizkusa odklonil.

Brez veljavnih vozniških dovoljenj, številni tudi pod vplivom alkohola

Na Ljubljanski  cesti v Novem mestu so v noči na 18. 11. ustavili 28-letno voznico osebnega avtomobila Renault clio. Kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in napisali obdolžilni predlog.

Med kontrolo prometa v okolici  Dolenjskih Toplic so policisti 18. 11. ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki sprva znakov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim, ga ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 30-letni kršitelj je odklonil preizkus in ni upošteval ukazov policistov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali
v prostore za pridržanje. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 19. 11. so policisti na Mirni ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelj odredbe policistov ni upošteval, saj so ga kasneje ponovno ustavili. Zaradi neupoštevanja ukazov so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil Audi A6 so mu zasegli, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog.

Med  kontrolo  prometa  na  Šegovi ulici v Novem mestu pa so policisti 19. 11. popoldne ustavili voznika osebnega  avtomobila Ford  mondeo. 34-letni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,28 miligramov alkohola, na avtomobilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Ford mondeo so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.