V času, ko so bili policisti v akciji, je “nekdo” tabor pripravil na prihod novih

Včeraj smo poročali, da so policisti na območju Ilirske Bistrice, natančneje pri Šembijah (16 kilometrov od državne meje), odkrili tabor oziroma več malih taborov v gozdu, kakor so to poročali s PU Koper, v katerih je bila večja skupina ilegalnih migrantov. Že pred najdbo so ti tabor zapustili.

Policijska patrulja je odšla na teren, uporabili so policijske pse in helikopter. Prijeli so 122 ilegalnih migrantov, ostali so se razbežali proti Merečam oziroma proti Ribnici.

Policija je ocenila, da je šlo skupno za okoli 200 migrantov, ki pa so pred tem neopaženo prestopili državno mejo.

Več o tem, ali so jih našli in kje, bo najverjetneje znano danes. Po spletu pa je zaokrožil posnetek po prijetju migrantov, ki ga objavljamo v nadaljevanju.

Hkrati so domačini v Šembijah včeraj našli na novo založen tabor in fotografije o tem objavili na Facebooku. Iz teh je razvidno, da na novo pripravljena hrana in obleke čakajo na novi val ilegalcev.

O takšnih taborih so že v pred časom poročali tudi iz obeh civilnih iniciativ: ilirskobistriške in belokranjske. Predstavniki Civilne iniciative za varovano mejo so že takrat omenjali tudi rjuhe z oznakami Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana. Stvari so torej zelo koordinirane in vodene. Že dolgo.

Po četrtkovi seji vlade, ki je sprejela resolucijo o migracijski politiki, pa se je očitno sprožil pravi plaz. Ali, kot je to na Twitterju zapisal predsednik SDS Janez Janša:

Videoposnetek, ki je zaokrožil po družbenih omrežjih:

Dokler so policisti iskali 200 ilegalnih migrantov, je “nekdo” tabor pri Šembijah tako pripravil na prihod novih ilegalcev.

Glede na pripravljeno hrano, kjer je tudi čokolada, novi niso bili daleč.

 

Vir: Facebook

C. R.