V Adrii Mobil bodo ponovno zagnali proizvodnjo

Adria Mobil v Prečni pri Novem mestu. (vir: adria-mobil)

Adria Mobil je zaradi koronavirusa dela v proizvodnji začasno zaustavila 17. marca 2020. Zdaj pa so sporočili, da so začeli s pripravami na vnovični zagon proizvodnje.

V ponedeljek, 6. aprila, bo začela z delom operativna priprava za organizacijo in pripravo proizvodnega procesa, ponovni zagon celotne proizvodnje pa je predviden dan kasneje, to je 7. aprila 2020.

Iz Adrie Mobil so sporočili, da v tem trenutku v družbi potekajo vse aktivnosti za zagotovitev in izvajanje pogojev, da bo po vnovičnem zagonu proizvodnje delo potekalo varno in v skladu z vsemi uvedenimi ukrepi za preprečitev širjenja okužbe z novim koronavirusom in bil zagotovljen in oskrbljen proizvodni proces.

Da bo začetek proizvodnje v Adrii Mobil ustrezno organiziran bodo v ponedeljek, 6. aprila, pričeli z delom v podpornih in režijskih službah, v torek, 7. aprila 2020, pa bo ponovno steklo delo na montažnih linijah.

Navajajo, da v podjetju sicer v največji meri izvajajo preventivne ukrepe:

  • obvezna je uporaba zaščitnih sredstev v celotnem tovarniškem kompleksu,
  • zagotovljena so dodatna sredstva za higieno (razkužila, mila).

V izogib gneči je uveden drsni delovni čas, definirani so posebni režimi ob vstopu v podjetje, prilagojena je organizacija prehrane za zaposlene ter zagotovljeno dodatno čiščenje in razkuževanje prostorov.

V sodelovanju s strokovnimi sodelavci Rdečega križa Novo mesto bodo še naprej izvajali tudi meritve telesne temperature vseh zaposlenih.

V času prekinitve dela v Adrii Mobil izvajajo tudi delo od doma, da zagotavljajo izvajanje nujnih, predvsem razvojnih aktivnosti.

Dnevno poteka komunikacija s trgi oz. distribucijskimi partnerji kot  tudi koordinacija z  dobavitelji tako, da bodo vzpostavljeni vsi pogoji za začetek dela.

C. R.