četrtek, 13 junija, 2024
Doma Bela krajina V 72 urah prijeli 224 migrantov in štiri tihotapce

V 72 urah prijeli 224 migrantov in štiri tihotapce

Fotografija je simbolična.

V preteklih 72 urah so slovenski policisti prijeli 224 ilegalnih migrantov in štiri tihotapcae Največ, kar 84, so jih tokrat prijeli na Kočevsko-ribniškem območju. Za večino prijetih je značilno, da so jih prijeli daleč od državne meje in po obvestilu domačinov. Tudi v Črnomlju, Kočevju, Novem mestu in podobno.

Notranji minister Boštjan Poklukar (vir: zajem zaslona)

Ob vsem tem notranji minister Boštjan Poklukar še vedno zatrjuje, da vlada nezakonite migracije obvladuje, Slovenija pa je varna država, kakor je to pred dnevi dejal na nacionalni televiziji. Danes je v državnem zboru to ponovil in dejal, da pred zimo pričakuje povečano število migrantov, do včeraj so jih prijeli že 11.324 in 324 tihotapcev, od tega 40 slovenskih državljanov.

PU Novo mesto: Prijeli 44 migrantov

V preteklih dneh vikenda  so  policisti  Policijske  uprave Novo mesto prijeli 44 ilegalnih migrantov, še 4 so prijeli na mejnih prehodih Metlika in Dobova.

Pri tem so jih 44 prijeli v krajih: Črnomelj, Novo mesto, Učakovci, Breg pri Sinjem Vrhu, Zapudje, Tanča Gora, Bistrica, Miklarji, Bušinja vas pri Metliki, Potočna vas, Dolnja Težka voda ter v Kapelah in Trnju v Posavju.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (29), Bangladeša (7), Maroka (3), Indije (2), Alžirije (2) Kosova (1).

Na mejnem prehodu Metlika so v soboto našli 2 Libijca, skrita na podvozju tovornega vozila s slovenskimi registrskimi oznakami.

Na mejne prehodu Obrežje pa so v petek našli 2 Afganistanca, skrita med tovorom tovornega vozila s srbskimi registrskimi oznakami. Vse štiri so predali hrvaškim varnostnim organom, za ostale prijete pa postopki še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 84 migrantov

V petek in soboto so prijeli 27 migrantov, včeraj, v nedeljo, pa kar 57.

V petek in soboto so jih prijeli v krajih Gornje Ložine, Dolga vas, Colnarji, Kočevje, Koprivnik, Kočevska Reka, Željne, Želimlje in Ljubljana.

Včeraj so jih 57 prijeli v krajih Borovec pri Kočevski Reki, Breg pri Ribnici, Stari Log, Turjak in Ljubljana.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Sirije, Pakistana, Maroka, Bangladeša in Libije. Policijski postopki tudi tu niso zaključeni.

PU Koper: Prijeli 63 migrantov in 2 tihotapca

V preteklih 72 urah so prijeli 63 migrantov, od tega so jih na območju Kopra obravnavali 40, Ilirske Bistrice 12 in Kozine 11.

Od prijetih jih je 17 zaprosilo za azil, 19 so jih vrnili na hrvaško stran, 1 osebo so nastanili v center za tujce, 12 oseb pa je bilo izpuščenih, saj imajo urejen status v EU.

Ob tem so policisti včeraj ob 6.30 v Ilirski Bistrici ustavili osebni avto Merceses Benz, italijanskih registrskih tablic, v katerem je bil voznik in pet potnikov, državljanov Albanije, ki imata urejeno bivanje v Italiji.

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (11), Sirije (9), Turčije (7), Albanije (6I, Nemčije (6), Pakistana (5), Irana (4), ostali pa Alžirije, Indije, Italije in Egipta.

PU Maribor: Prijeli 28 migrantov in tihotapca

Včeraj dopoldan so na območju Središča ob Dravi prijeli Indijca. Popoldne so na območju Kupčinjega vrha prijeli 11 Pakistancev. Zaprosili so za azil, odpeljali so jih v azilni dom. Zvečer so v Trgovišču ustavili kombinirano vozilo italijanskih regiastrskih oznak, ki ga  je vozil 29-letni Indijec s prebivališčem v Italiji. V vozilu je prevažal 16 Pakistancev. Te bodo vrnili na Hrvaško, Indijca pa so pridržali.

PU Murska Sobota: Prijeli 5 migrantov in tihotapca

V petek, malo po 18., so policisti na območju naselja Veščica pri Ljutomeru ustavili voznika osebnega avtomobila, slovenskih registrskih  oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da 38-letni voznik, državljan Gruzije v  vozil  nezakonito prevaža dva
državljana Sirije, dva državljana Iraka in eno državljanko Somalije.Osumljenemu državljanu Gruzije je bila odvzeta prostost, policijski postopki s tujci pa še niso zaključeni.
Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

 

C. R.