V 48 urah prijeli 152 migrantov in dva tihotapca

Fotografija je simbolična. (vir: arhiv)

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 152 prijetih tujcih, ki so v zadnjih 48 urah (sredo in četrtek) nezakonito prestopili državno mejo. Pri tem so sinoči v Kočevju v kombiju odkrili kar 19 migrantov, dvema tihotapcema (nizozemskemu in slovenskemu državljanu) pa so odvzeli prostost.

PU Novo mesto: Prijeli 38 migrantov

Policisti so včeraj prijeli 29 migrantov, še enega so na Obrežju našli skritega med tovorom tovornega vozila srbskih registrskih oznak. V sredo pa so prijeli 8 migrantov.

Včeraj so jih prijeli na območju Dobličke Gore, Preloke, Tanče Gore (občina Črnomelj), Drag (občina Metlika), Dolnjega Kota (občina Žužemberk), Novega mesta in Krškega.

V sredo so jih prijeli v Gorenjih Radencih in Tanči Gori (občina Črnomelj) ter Omoti (Semič).

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana (24), Afganistana (4), Maroka (8), Alžirije (1) in Libije (1).

PU Ljubljana: Prijeli 50 migrantov in dva tihotapca

Včeraj so prijeli 32 migrantov, in sicer na območju Kočevja, Ivančne Gorice in Ljubljane. V sredo pa so jih prijeli 18 – na območju Grosuplja, Luč, Male Gore in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Pakistana, Afganistana, Bangladeša, Maroka, Egipta.

Ob tem so policisti včeraj, okoli 18.30, v Kočevju kontrolirali kombi Citroen
jumper, v njem pa sta 32-letni državljan Nizozemske in 24-letni slovenski državljan v kombiju prevažala 19 tujcev (državljanov Afganistana in Pakistana). Tihotapcema so odvzeli prostost.

PU Koper: Obravnavali 49 migrantov (5 so jih vrnili iz Italije)

Včeraj so prijeli 25 migrantov, v sredo pa 24. Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 32 migrantov, Kopra 6, Kozine 3, Pirana 1 in Postojne 5.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (36), Pakistana (6), Eritreje (4), Indije (1, Malija (1) in Maroka (1).

PU Maribor: Prijeli 7 migrantov

V sredo zvečer, okoli 20.30, so na območju Središča ob Dravi prijeli Maročana. Okoli 19.45 pa so na mejnem prehodu Gruškovje v tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili skritega državljana Palestine. V sredo popoldan so na mejnem prehodu Središče ob Dravi na  priklopnem tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak odkrili 2  skrita  državljana Sirije. Kasneje so na tem vozilu odkrili še skritega  državljana Afganistana. Vse prijete so predali hrvaškim varnostnim organom. Včeraj so po navedbah s spletne strani policije prijeli še 2 migranta.

PU Nova Gorica: Včeraj so prijeli 4 migrante.

PU Murska Sobota: Prijeli 4 migrante

Včeraj so prijeli 2 migranta, v sredo tudi 2.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.