V 48 urah prijeli 102 migranta, ustaljene poti preko Kolpe

Tako so korakali proti obljubljeni deželi (vir: FB)

V 48 urah so slovenski policisti prijeli 102 migranta in dva tihotapca. Največ, kar 63 vseh, so prijeli na območju Policijske uprave (PU) Novo mesto. Včeraj zjutraj so jih prijeli v naselju Drage v Črnomlju, prijeli so jih še v Tribučah, Dolenjih Radencih, Rosalnicah, Budganji vasi, Oštrcu, Predgradu, Kočevju, Dolenji vasi pri Ribnici, Bukošku, Obrežju in v Ljubljani.

PU Novo mesto: Prijeli 63 migrantov

V ponedeljek so prijeli 43 migrantov, na mejnem prehodu Obrežje v tovornem vozilu še 5 migrantov. Prijeli so jih v krajih: Tribuče, Dolenji Radenci, Rosalnice, Oštrc in v Bukošku.

V torek so prijeli 16 migrantov, in sicer v Črnomlju, Dobličah, Miklarjih, Prekopi, Vitni vasi, Budganji vasi (občina Žužemberk) in na Obrežju.

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (32), Maroka (15), Pakistana (6), Bangladeša (4), Alžirije (4) Palestine (1), Sirije (1) in Mjanmara (1).

PU Ljubljana: Prijel 12 migrantov

V ponedeljek so prijeli 5 migrantov, in sicer v Kočevju, Dolenji vasi pri Ribnici in v Ljubljani. V torek so prijeli 7 migrantov, in sicer v Predgradu pri Starem Trgu in Ljubljani.

Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije, Maroka, Pakistana, Sirije in Iraka.

PU Koper: Prijeli 13 migrantov in 2 tihotapca

V ponedeljek so prijeli 13 migrantov. Pri tem so pri vasi Tuljaki ustavili osebni avto Dacia, avstrijskih registrskih tablic, v katerem je bilo 6 migrantov (4 Turki in 2 Afganistanca). Vozil je 38-državljan Avstrije, sopotnica je bila 21-letna Romunka.

Zvečer je po cesti za Lisac v Slovenijo pripeljal srbski osebni avto Citroen Saxo. V vozilu sta bili dve osebi, oba državljana Kosova, ki imata ukrep zavrnitev vstopa v Schengen. Izdana jima je bila globa, vrnjena bosta na Hrvaško.

Ob 1. uri ponoči so policisti na cesti od Bukovce proti Sozam (PP Ilirska Bistrica) prijeli 7 migrantov (4 Maročane, Palestinca in 2 Sirijca).

V torek na koprskem območju niso prijeli nobenega migranta.

PU Maribor: Prijeli 14 migrantov

Včeraj so na območju Ormoža prijeli 7 Afganistancev. Na območju Gorišnice so prijeli še dva Srba (očitno pripravljena na prevoz). Ponoči, ob 3.20, so na mejnem prehodu Gruškovje prijeli 5 Afganistancev.

Policijski postopki s prijetimi nezakonitimi migranti še niso zaključeni.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.