V 24 urah prijeli 89 ilegalnih migrantov, največ Pakistancev

Fotografija je simbolična.

Policisti so na območju Šentjerneja včeraj ustavili osebni avtomobil znamke Volkswagen. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni državljan Maroka v vozilu prevaža 7 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vozniku, petim državljanom Sirije, državljanu Tunizije in državljanu Maroka so odvzeli prostost in jih pridržali, zasegli so tudi avtomobil.

26-letnega Maročana, osumljenega kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Dva tujca sta v postopkih izrazila namero za mednarodno zaščito (azil) in bosta odpeljana v azilni dom v Ljubljani, ostale pa bodo policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

Na območju Belčjega Vrha (Občina Črnomelj) pa so policisti izsledili in prijeli še 4 tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tremi državljani Pakistana in državljanom Bangladeša še niso zaključeni, zato njihova nadaljnja pot ni znana.

Na območju Ljubljane so prijeli prijetih 9 migrantov, državljane Iraka, Sirije, Tunizije, Alžirije in Maroka. Vsi so zaprosili za azil.

Na območju PU Koper pa so izsledili in prijeli kar 62 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Največ so jih prijeli na območju Policijske postaje Ilirska Bistrica (57), na Kozini 4 in v Kopru 1. Tri od prijetih so zaprosili za azil in so jih odpeljali v azilni dom, preostalih 59 pa so že ali še bodo vrnili na hrvaško stran.

Projeti so se izrekli za državljane Pakistana (53), Bangladeša (4), Indije (4) in Maroka (1).

Na območju Podgrada (na meji med Brkini in Čičerijo), pa se je sinoči ob 18.40 zgodila tudi prometna nesreča, v kateri so bili štirje policisti lažje poškodovani. Pri iskanju migrantov je vozilo na makadamski cesti trčilo v drevo ob cesti in se prevrnilo na bok.

Na območju PU Maribor so prijeli 7 ilegalnih migrantov. Dva sta zaprosila za azil, zato so ju odpeljali v azilni dom, ostale pa bodo predali hrvaškim varnostnim organom. Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije (3), Sirije (1), Egipta (1), Maroka (1) in Tunizije (1).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.