V 24 urah prijeli 84 migrantov

S policijskih postaj poročajo o prijetih 84 tujcih, ki so v 24 urah nezakonito prestopili državno mejo. Gre za čas od 6. do 6. ure. Kar četrtino vseh obravnavanih so izsledili na območju kraja Dobliče v občini Črnomelj.

Če odštejemo 38 tistih, ki so jih v Slovenijo vrnili italijanski varnostnostni organi, pa so v Dobličah prijeli skoraj polovico celotne včerajšnje kvote.

PU Novo mesto: Prijeli 25 migrantov

V Dobličah (občina Črnomelj) so včeraj prijeli kar 20 migrantov, od tega 16 državljanov Bangladeša in 4 državljane Pakistana.

Na območju Brezja pri Veliki Dolini (občina Brežice) pa so so prijeli še 5 Afganistancev. Policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 12 migrantov

Policisti so prijeli 12 migrantov, in sicer v krajih Dolnje Retje (občina Velike Lašče), Babno Polje in Ljubljana.

Prijeti so se izrekli za državljane Tunizije, Maroka in Sirije, policijski postopki s prijetimi še niso zaključeni.

PU Koper: Obravnavali 42 migrantov

Policisti so obravnavali 42 migrantov, od tega so jih 38 vrnili italijanski varnostni organi. Prijete so obravnavali na območju Ilirske Bistrice (23), Kozine (9), Kopra (6) in Pirana (4).

Prijeti so se izrekli za državljane Bangladeša (23), Pakistana (14), Maroka (4) in Afganistana (1).

PU Maribor: Prijeli 3 migrante

Sinoči,  ob  18.15, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak odkrili skritega državljana Afganistana. Po končanem postopku  so  ga predali hrvaškim varnostnim organom. Danes, tik pred 5. uro, so policisti na Ptuju prijeli še dva državljana Afganistana. Postopek s prijetima še poteka.

PU Murska Sobota: Prijeli 2 migranta

V Murski Soboti sta bila včeraj prijeta dva tujca, državljan Irana in Afganistana. Oba sta zaprosila za azil.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.