V 24 urah prijeli 33 ilegalnih migrantov

Čakajoči na Vučjaku pod Plješivico (v BiH) na nadaljevanje poti. (foto: bišćani.net)

S policijskih uprav poročajo o 33 izsledenih prijetih tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo. S PU Novo mesto poročajo tudi o včerajšnjem utopljencu v Kolpi.

S PU Novo mesto so sporočili, da so včeraj prijeli 10 tujcev, ki so nezakonito prestopili
državno mejo. Prijeli so jih v Vukovcih pri Vinici in v Novem mestu.

Prijeti so se izrekli za državljane Irana (3), Alžirije (3), Palestine (2), Egipta (1) in Sirije (1). Policijski postopki pa še niso končani.

S PU Koper poročajo o 17 prijetih. Izrekli so se za državljane Afganistana (5), Irana (5), Egipta (3), Maroka (1) in Turčije (3). Pet Afganistancev je zaprosilo za azil, ostale so vrnili na Hrvaško.

S PU Maribor poročajo o 6 prijetih Iračanih, prijeli so jih danes zjutraj, okoli 5. ure, v Središču ob Dravi.

Iz drugih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

O utopljencu v Kolpi

S PU Novo mesto poročajo tudi o včeraj najdenem truplu v reki Kolpi v kraju Breg pri Sinjem Vrhu (občina Črnomelj). Navedli so, da so kriminalisti in kriminalistični tehniki opravili ogled in po prvih ugotovitvah je bilo truplo v vodi že dlje časa. Na moškem truplu ni bilo ugotovljenih znakov nasilja, zdravnik iz Zdravstvenega doma Črnomelj pa je za pokojnega odredil sanitarno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen  vzrok  smrti. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin in ugotavljanjem identitete moškega.

Na Obrežje kar na podvozju avtobusa

Poročajo pa tudi o najdenem migrantu na mejnem prehodu Obrežje, kamor je včeraj pripeljal avtobus slovenskih registrskih oznak. Policisti so med pregledom nad prednjo osovino našli skritega moškega. Državljana Maroka so lahko s podvozja vozila rešili šele potem, ko  so avtobus zapeljali nad kanal za pregled vozil. Po zaključenem postopku  so tujca predali hrvaškim varnostnim organom.


Foto: PMP Obrežje

C. R.