V 24 urah prijeli 128 migrantov, nočna akcija na območju Sinjega Vrha

Avtomobil s francoskimi registrskimi oznakami, ki so ga policisti ponoči ustavili na območju SInjega Vrha v Občini Črnomelj. (vir: PU Novo mesto)

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 128 prijetih tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Podatki so za 24 ur, včeraj od 6. in danes do 6. ure. Ob tem so nam italijanski varnostni organi na območju Kopra vrnili še 11 migrantov. Policisti so prijeli še dva prevoznika, ki sta v priporu.

Pravi filmski akciji pa sta se odvijali ponoči, in sicer na območju Sinjega Vrha v Beli krajini in obvoznice v Ljubljani.

PU Novo mesto: Prijeli 19 migrantov in prevoznika

Policisti so 14 nezakonitih migrantov prijeli na območju Brega pri Sinjem Vrhu, Stare Lipe in Bojancev (občina Črnomelj). Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (13) in državljana Pakistana (1).

V današnji noči (na 22. julij) pa na območju Sinjega Vrha ustavili osebni avtomobil francoskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Irana z urejenim statusom v Italiji v avtomobilu prevaža 5 Afganistancev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Irana so odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana in ostalimi včeraj prijetimi pa še potekajo.

PU Ljubljana: Prijeli 41 migrantov in prevoznika

Policisti so prijeli 41 migrantov, in sicer na območju Grčaric, Črne Vasi, Željn, Cerknice in Ljubljane.

Prijeti so se izrekli za državljane Sudana, Afganistana in Pakistana, policijski postopki s prijetimi pa še potekajo.

Ob tem iz PU Ljubljana poročajo, da so od tega kar 28 migrantov prijeli v Ljubljani, in sicer so sinoči policisti na ljubljanski obvoznici ustavljali kombi Citroen jumper, ki ni ustavljalo na znake policije. Vozilo je nato ustavilo pri izvozu Rudnik, iz njega pa je zbežalo več oseb.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je 24-letni slovenski državljan v družbi s še eno do sedaj neznano osebo v vozilu prevažal 28 tujcev (državljanov Afganistana in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policisti so jih poleg osumljenca v kratkem času prijeli v bližini ustavljenega vozila. Osumljencu je bila odvzeta prostost zaradi suma kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, nadaljuje pa se zbiranje obvestil. Postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

PU Koper: Prijeli 44 migrantov, še 11 so jih vrnili iz Italije

Policisti so prijeli  44 migrantov. Od tega so jih 41 prijeli na območju Ilirske Bistrice in 3 na območju Kopra. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (30), Pakistana (12) in Egipta (2).

Poleg tega so nam italijanski varnostni organi vrnili še 11 migrantov (3 drž. Pakistana in 8 drž. Afganistana).

PU Maribor: Prijeli 2 migranta

Sinoči, ob  23.20, so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem tovornem  vozilu  turških registrskih oznak odkrili 2 skrita državljana Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Postopek s tujcema še teče.

PU Murska Sobota: Prijeli so 17 migrantov

PU Nova Gorica: Prijeli so 5 migrantov

Iz ostalih policijskih uprav o izsledenih in prijetih nezakonitih migrantih ne poročajo.

Vir: policijske uprave in policija.si

C. R.