V 24 urah prijeli 114 migrantov in 6 tihotapcev

Fotografija je simbolična.

Z novomeške in ljubljanske policijske uprave poročajo o kar 114 prijetih tujcih, ki so včeraj nezakonito prešli državno mejo. Pri tem so jih kar 88 prijeli v dveh policijskih akcijah, hkrati pa še 6 tihotapcev.

PU Novo mesto: Prijeli 94 migrantov in 6 tihotapcev

Včeraj, nekaj pred 17. uro, so policisti iz več policijskih enot Dolenjske in Bele krajine, ob pomoči vodnikov službenih psov in policistov specializirane enote za nadzor državne meje generalne policijske uprave, na širšem območju Stopič pri Novem mestu prijeli večjo skupino tujcev, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov. Po vztrajnem pregledovanju terena so do 23. ure skupaj prijeli 49 tujcev (domnevno iz Pakistana in Bangladeša) in 3 osumljence (tihotapce) (iz Italije, Avstrije in Srbije), ki so prišli po tujce z dvema kombijema in osebnim avtomobilom, a so jim policisti v hitri akciji to preprečili in jih aretirali.

Vozila so zasegli, v delo pa so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije.

Skoraj sočasno z dogajanjem na Dolenjskem so imeli polne roke dela tudi posavski policisti. V bližini Prilip so brežiški policisti ob 18. uri opazili sumljiv kombi italijanskih tablic. Ko so ga želeli ustaviti, znakov modre luči in sirene ni upošteval in se je z veliko hitrostjo podal v beg proti Brežicam. Na Čatežu so ga policisti prestregli in ustavili, zraven pa ustavili še osebni avtomobil. Trije osumljenci iz Srbije so skupaj peljali  39 tujcev, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov (domnevno so iz Pakistana, Bangladeša in Indije).

Vse so pridržali, vozila pa zasegli. V delo so se vključili kriminalisti sektorja kriminalistične policije.

Krški policisti pa so v Dolšcah pri Kostanjevici na Krki že dopoldne prijeli dva državljana Bangladeša, zvečer pa še štiri.

Postopki s tujci še niso zaključeni, so sporočili s PU Novo mesto.

PU Ljubljana: Prijeli 20 migrantov

V 24 urah (včeraj od 6. do danes do 6. ure) so na območju Knežje lipe, Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 20 tujcev (državljanov Afganistana in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

C. R.