V 24 urah prijeli 107 migrantov in pet tihotapcev

(foto: MD)

S slovenskih policijskih uprav poročajo o 107 tujcih, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so tudi pet tihotapcev. V 24 urah, to je včeraj od 6. in do danes do 6. ure, so policisti največ migrantov izsledili in prijeli v različnih vozilih.

PU Novo mesto: Prijeli 69 migrantov in 2 tihotapca

Metliški policisti so na Dolžu včeraj pred sedmo zjutraj ustavili mercedes italijanskih tablic, ki ga je vozil državljan Kosova. V avtu je imel še dva državljana Kosova, ki nista znala pojasniti, kako sta prišla v državo. Primer so prevzeli kriminalisti.

Črnomaljski policisti so na Vrčicah prijeli 20 državljanov Pakistana, v Kotu pri Semiču pa 2 državljana Afganistana.

Danes zjutraj (sreda), okoli 5. ure, so črnomaljski policisti v Starih Žagah ustavili kombinirano vozilo, znamke Mercedes sprinter, romunskih tablic, ki ga je vozil državljan Romunije. V tovornem delu vozila so našteli 27 Afganistancev in 5 državljanov Pakistana, ki niso znali pojasniti, kako so prispeli v državo, voznik pa ne, kje jih je našel. V delo so se vključili kriminalisti in v povezavi z dogodkom prostost vzeli prostost še dvema državljanoma Romunije.

Krški policisti so včeraj nekaj po sedmi uri zjutraj v bližini Podbočja prijeli 4 državljane Bangladeša in državljana Pakistana, v naselju Hrastje pri Cerkljah pa še 5 državljanov Bangladeša.

Brežiški policisti so v Ribnici pri Jesenicah na Dolenjskem prijeli 2 državljana Irana.

PU Ljubljana: Prijeli 23 migrantov in 3 tihotapce

Migrante  so prijeli na območju Grosuplja in Ribnice izsledili in prijeli 23 tujcev (državljanov Maroka in Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo.  Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Pri tem so sinoči, okoli 21. ure, policisti na območju Ribnice kontrolirali skupino treh osebnih vozil. Pri tem so ugotovili, da sta dva državljana Slovenije in en državljan BiH v vozilih prevažali 21 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo, vsem trem osumljenim pa je bila odvzeta prostost in bodo privedeni k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja
meje ali ozemlja države.

PU Koper: Obravnavali 15 migrantov

Policisti so obravnavali 15 oseb, od tega so jih 11 vrnili italijanski varnostni organi. 1 oseba je bila nastanjena v azilni dom, ostali pa bodo po postopku vračani hrvaškim varnostnim organom.

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih ne poročajo.

C. R.