Uroš Urbanija: “Na smrt bolnega Meška je Veselinović z izmišljenimi razlogi vrgel na cesto, pred tem strahovit mobing”

(vir: arhiv)

“Celjsko okrožno sodišče je prvaku SDS in nekdanjemu predsedniku vlade Janezu Janši zaradi očitkov iz zasebne tožbe Bojana Veselinovića, nekdanjega direktorja STA, ki ga je Janša obtožil “sodelovanja pri umoru novinarja Boruta Meška”, izreklo denarno kazen 8 tisoč evrov,” poroča Večerova novinarka Damijana Žist.

Na odločitev celjskega sodišča se je odzval Uroš Urbanija, nekdanji novinar in urednik na STA ter poznejši direktor TV Slovenija.

Uroš Urbanija je zapisal: “To pa je res sramota. Na smrt bolnega Meška je Veselinović z izmišljenimi razlogi vrgel na cesto, pred tem je nad njim izvajal strahovit mobing. Ampak on pripada pravim, zato se o njegovih umazanih dejanjih ne bi smelo niti govoriti. Pa vendar resnice ne bo utišal.”

Sodba še ni pravnomočna.

Janez Janša je maja 2021 zapisal: “Neverjetno za EU v 21. stoletju, da sodelavec pri umoru novinarja še vedno vodi STA in zato mesečno pokasira 8500 evrov. Več kot predsednik republike.”

Tako Janez Janša kot njegov odvetnik Franci Matoz sta danes že v uvodu sklepnih besed dejala, da je sodba napisana že vnaprej.

Enako pa je Janša, po navedbah STA, zatrdil v izjavi za medije po izreku sodbe, ko je dejal, da je sodnica prebrala vnaprej napisano sodbo, saj da se neodvisno slovensko sodstvo pripravlja na predčasne volitve.

Vir: Omrežje X

*STA – Slovenska tiskovna agencija

M. D.