Urednikovanje Siola prevzel novinar, znan po svojih protijanša tvitih

Pod Mihaelom Šuštaršičem portal Siol.net izgublja bralce.

Kot so mnogi napovedovali, je vlada Roberta Goloba izvedla politično menjavo pri vodenju drugega najbolj branega portala v državi, Siol.net. Kadri, ki so jih najprej na čelo Telekoma, nato pa na njeno hčerinsko družbo TSMedia, ki izdaja Siol, imenovali Golobovi, so razrešili odgovornega urednika portala Petra Jančiča in na njegovo mesto imenovali novinarja STA Mihaela Šušteršiča.

Menjava je bila narejena z današnjim dnem, kar je pri vsebini Siol.neta že zelo opazno.

Šušteršič je znan predvsem po svojih prostaških tvitih, ki jih je v zadnjih letih naslavljal na politike, ki so mu bili trn v peti, predvsem stranke SDS in vlade, ki jih je ta vodila. Nekoč naj bi se preko tviterja odkrito spravil na ministrstvo za izobraževanje Simono Kustec in jo pri tem celo prostaško tikal. Pred leti je na STA s fizičnim obračunom grozil tudi Urošu Urbaniji, ko je bila ta tam še eden od urednikov. Šuštaršič je imel še nedavno odprt twitter profil, zdaj, ko je očitno ugotovil, da bi mu utegnil škodovati, pa ga je zaklenil.

Peter Jančič svoje članke znova objavlja prek svoje spletne strani (tako, kot pred prihodom na Siol). Spremljate ga lahko na povezavi: spletnicasopis.eu

M. D.