Ura moči: “Gibanje Svoboda nova napihnjena stranka brez ustreznega kadra”

(vir: Zajem zaslona)

V sinočnji oddaji Ura moči na Planet 18 z Bojanom Požarjem sta sodelovala politična komentatorja in analitika Peter Gregorčič in Miran Videtič. Tema je bila Sestavljamo vlado Roberta Goloba.

Videtič je med drugim povedal, da je Gibanje Svoboda nova napihnjena stranka brez ustreznega kadra.

“Pokazalo se je tisto, kar mnogi že vemo. Po prvih kazalcih je vidno, da bo KUL imel več ministrov v vladi kot pa samo Gibanje Svoboda. To se mi zdi vse zelo ‘ubogo’, kljub nekaterim dobrim imenom,” je dejal Videtič in dodal, da Golobova stranka dela vse, kar je ljudem všečno, in ne, kar je realno.

“Golob je mešanica med Mirom Cerarjem in Zoranom Jankovičem oziroma je bolj energična izvedba Mira Cerarja,” je povedal voditelj Bojan Požar, Gregorčič pa dodal, da ima Golob v sebi nekaj narcisoidnega, zato ga kličejo tudi “mali bog”.

V oddaji so pokomentirali tudi nove ministrske kandidate in njihovo strokovnost. Gregorčič je strokovnost pripisal Igorju Papiču (kandidatu za visoko šolstvo in znanost) in Danijelu Bešiču Loredanu (kandidatu za zdravstvenega ministra). Povedal pa je, da nekateri ocenjujejo, da bo ta najprej odšel iz vladne ekipe.

Za Marjana Šarca so dejali, da se »zelo rad vozi z lučkami«, zato si je tudi izbral ministrstvo za obrambo. Če je to preživelo velikega bleferja Karla Erjavca, bo preživelo tudi igralca, je dejal Gregorčič. Sicer pa sta imela Alenka Bratušek in Marjan Šarec neprestane spore v prejšnji vladi, kako bo zdaj? Izkazalo se bo po nekaj mesecih.

Več o tem lahko preberete na povezavi: Ura moči

M. D.