Umrla zaradi ugrizov psov

V novomeški bolnišnici je včeraj ob 17.30 za posledicami poškodb od ugrizov psov umrla 71-letnica iz okolice Črnomlja. O dogodku so policiste obvestili očividci napada, sosedje, ki so nesrečni sosedi tudi skušali pomagati. Zgodilo se je okoli 14.30 ure na Mavrlenu pri Črnomlju.

Po neuradnih informacijah naj bi se dogodek zgodil pri rejcu psov, ki naj bi pse redil v neprimernih pogojih. Prvotno je bilo sporočeno, da gre za pasmo ameriški pitbul, pozneje pa so policisti povedali, da je v hiši več različnih pasem psov. Sosedi naj bi inšpekcijo že večkrat v preteklosti opozarjali na neprimerne pogoje za vzrejo psov.

Prijavljeni so bili štirje psi, bilo jih je 13 (štirje odrasli in devet mladičev)

Sinoči pa je Janez Posedi, direktor Uprave za varno hrano, veterino in varstvo rastlin (nekdanji Vurs), za 24ur potrdil, da je bilo na kraju več psov. Dejal je, da so bili v evidencah prijavljeni štirje psi, na lokaciji pa jih je bilo več, in sicer štirje odrasli, šest mladičev, v bližnji stanovanjski hiši pa so našli še tri mladiče. Vse so odvzeli in bodo predani zavetišču. 

Umrla 71-letnica naj bi bila mama lastnika psov. Po pripovedovanju domačinov so se v Belo krajino preselili pred nekaj meseci, ko naj bi kupili vikend na Mavrlenu, in naj ne bi šlo za domačine.

O dogodku so bile obveščene vse pristojne službe, vključno z veterinarsko inšpekcijo, so še sporočili s PU Novo mesto.

Policija bo podrobnosti sporočila danes, ob 12.15 uri, v prostorih PU Novo mesto. Do takrat ne dajejo nobenih novih izjav, so še sporočili.