Umrla nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin

Patricija Šulin

Za posledicami hude bolezni je umrla nekdanja poslanka državnega zbora in nekdanja evropska poslanka Patricija Šulin, 25. novembra bi dopolnila 56 let.

Patricija Šulin izhaja iz Trnovega pri Gorici, z družino je živela v Novi Gorici. Po koncu šolanja na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju je pripravništvo in prve delovne izkušnje nabirala v Meblu v Novi Gorici v kadrovski službi, nato pa bila nekaj časa samostojna podjetnica s trgovinsko dejavnostjo.

Po rojstvu sina Fabrisa se je zaposlila v podjetju Pigal v Novi Gorici, kjer je opravljala delo komercialistke na domačem trgu. Od leta 1997 je bila zaposlena na ministrstvu za finance, na Davčnem uradu Nova Gorica in na Davčnem uradu v Ljubljani, v Oddelku za davčno inšpiciranje in preiskave, kjer je opravljala dela in naloge višjega davčnega inšpektorja. Od leta 2020 je zaposlena na Mestni občini Nova Gorica kot podsekretarka za organizacijsko premoženjske zadeve.

Politična pot Patricije Šulin se je pričela leta 2006, ko je postala članica SDS. Leta 2012 – 2013 je postala nadomestna poslanka v DZ RS ter v mandatu 2014 – 2019 poslanka v Evropskem parlamentu.

Naj počiva v miru!

V SDS so zapisali, da jih je vest o smrti Šulinove globoko pretresla. “V slovenski javnosti je bila prepoznana kot dobrosrčna in prizadevna političarka, predvsem pa dobra poznavalka davčnega prava. Člani SDS in sodelavci pa so jo doživeli kot nasmejano, toplo in empatično osebo, ki je znala prisluhniti in svetovati, ko je bilo potrebno.”

M. D.