Ukrajinska novinarka ekskluzivno za Novo24TV

(vir: YouTube)

“Ob petih zjutraj me je poklical urednik in rekel, ‘Vira, vstani, Putin nas bo ubil!’,” je skoraj v solzah povedala novinarka TV-kanala NTA, Vira Labič, ki je poročala o trenutnem stanju v Ukrajini iz Lvova v Ukrajini.

Povedala je, da se trenutno odvija velika bitka za Kijev in da Ukrajinci na vse sile skušajo ubraniti glavno mesto Ukrajine. 

Vira Labič (FB)

Kako se je pričel današnji dan za Ukrajince? Kot je ekskluzivno za Novo24TV povedala novinarka ukrajinskega NTA TV-kanala Vira Labič, je po urednikovem klicu najprej poklicala družino in sodelavce, da jih vpraša, ali so v redu. Po tem, ko je preverila tudi na ostalih novicah, je bila zgrožena, da se to dejansko dogaja.

Povedala je, da Rusija napada iz vseh strani, le iz zahoda ne, ob čemer je omenila, da je zjutraj bombni napad prišel iz smeri Belorusije, nedaleč stran od mesta Lvov, v katerem živi.

“Ljudje so bili sprva žalostni in v solzah, vendar se je to prelevilo v jezo. To je 22. poskus ruske invazije nad Ukrajino v 300 letih, vendar se bo z današnjim dnem to končalo. Danes bo dan, ko bo Ukrajina vstala, Ruska federacija pa bo padla. To je boj, ki traja 300 let in naša generacija bo zmagala za naše prednike in naše naslednike,” je dejala.

V nadaljevanju je opisala tragično osebno situacijo in povedala, da se dva njena bližnja sorodnika borita v ukrajinski vojski, eden od sorodnikov pa za rusko stran, “družina se pobija med sabo,” je dejala.

Več o tem lahko preberete na povezavi: [Ekskluzivno]

A. L.