Ukradli viličarja, na katerem je bil naložen prašič

Slika je simbolična.

Policisti novomeške policijske uprave so imeli konec tedna kar nekaj dela. Med drugim so obravnavali nenavadno tatvino.

 

V soboto, okoli 22. ure, je namreč nekdo z dvorišča v Mrtvicah v občini Krško ukradel viličarja, na katerem je bil v kovinskem zabojniku prašič. Policisti so se takoj po prejetem obvestilu odzvali in pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev tatu. Viličarja so našli na travniku v okolici romskega naselja Kerinov Grm, ne pa tudi prašiča. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin tatvine.

Poročali smo že, da je na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu v noči na soboto nekdo vlomil v poslovne prostore T-2 in ukradel mobilne telefone. Po podatkih policije je bilo ukradenih za okoli 2000 evrov telefonov in menjalni denar. Z vlomom in tatvino so tatovi povzročili za okoli 2500 evrov škode.

V naselju Mali Ban na območju Šentjernej je v petek zvečer nekdo z dvorišča gospodarskega objekta ukradel neregistriran moped Tomos APN 6, rjave barve.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je v soboto zvečer neznanec vlomil v dva avtomobila. Po prvih ugotovitvah ni ukradel ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V noči na nedeljo je v Dobličah pri Črnomlju neznanec skozi okno vlomi v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Šmihelu v Novem mestu je med soboto in današnjim dnevom nekdo vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 600 evrov škode.

A. V.