Tudi kazni so visoke, ne splača se

Policisti v tem tednu izvajajo poostren nadzor hitrosti na slovenskih cestah. Akcija traja od danes, 21. avgusta, do 27. avgusta.

Namen poostrenega nadzora je spodbuditi voznike, naj vozijo previdno in varno. Poostreno bodo nadzirali hitrost na vseh cestah, kjer najpogosteje prihaja do kršitev in prometnih nesreč, ter na cestah v bližini šol.

Najbrž ni treba poudarjati, da je predpisom prilagojena vožnja tudi najbolj varna, za prehitre in nejeverne pa še to, da prehitri vožnji sledijo t. i. kazenske točke in visoki zneski na položnicah.

Policija je na svoji spletni strani še zapisala, da je neprilagojena hitrost na slovenskih cestah še vedno glavni razlog za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Do 20. avgusta 2017 je na slovenskih cestah življenje izgubilo 81 udeležencev, v enakem obdobju lanskega leta 89 (9 % manj). Izmed vseh umrlih je kar 34 (v enakem obdobju lani 26) udeležencev umrlo v prometnih nesrečah, ki so se zgodile zaradi neprilagojene hitrosti, kar predstavlja 42 odstotkov vseh smrtnih žrtev.