Tržni inšpektorji začasno zaprli osem trgovin in en lokal

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Tržni inšpektorji so v prvem tednu novembra v okviru nadzora spoštovanja pogoja PCT in drugih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa opravili 648 nadzorov in izrekli 9 ustnih odločb s prepovedjo opravljanja dejavnosti (8 trgovcem in 1 gostincu).

Začasno so tako zaprli osem trgovin in en gostinski lokal (nočni klub), ker zavezanci niso preverjali pogoja PCT pri strankah. Štirim bencinskim servisom pa so izdali plačilne naloge.

V večini primerov so zavezanci, če je bilo ugotovljeno, da se pogoj PCT ne preverja, takoj odpravili nepravilnosti in nemudoma zagotovili preverjanje pogoja PCT pri uporabnikih storitev, so sporočili s tržnega inšpektorata.

Kaj pa nočni klubi? Minuli teden so bili še odprti, tržni inšpektorji so jih obiskali 17. Ti so po ugotovitvah inšpektorjev poslovali v skladu s sprejetimi odloki, razen v enem primeru, ko ni bilo zagotovljeno preverjanje PCT pogojev.

Nočnemu klubu, kjer niso zagotovili preverjanja pogojev PCT, so inšpektorji izrekli ustno odločbo o prepovedi opravljanja dejavnosti. V preostalih primerih so varnostne službe pregledovale tako osebne dokumente kot tudi PCT dokazila, prav tako je bilo povsod zagotovljeno, da maksimalno število gostov, ni bilo preseženo.

Tržni inšpektorat RS ugotavlja, da se izvajanje spoštovanja odlokov, predvsem preverjanja PCT pogoja, na terenu izboljšuje.

Napovedali pa so, da bodo inšpektorji stalno prisotni na terenu, z ozaveščanjem javnosti pa Tržni inšpektorat RS stremi k temu, da inšpektorjem ne bi bilo več potrebno izrekati prepovedi opravljanja dejavnosti.

M. D.