Trije vlomi, voznico pa v prostore za pridržanje

Na Šegovi ulici v Novem mestu je med 26. aprilom in 3. majem nekdo skozi vrata vlomil v skladiščne prostore izobraževalne ustanove in odtujil visokotlačni čistilec in kosilnico. Povzročil je za okoli 1.100 evrov škode.

V Semiču je med 26. aprilom in 3. majem neznanec skozi okno vlomil v prostore podjetja in odtujil izdelke ter polizdelke iz bakra. Škode je za okoli 2.000 evrov.

Na parkirnem prostoru na Šmihelski cesti v Novem mestu pa je včeraj popoldne nekdo iz osebnega avtomobila odtujil mobilni telefon in denarnico z denarjem ter dokumenti. Lastnika je oškodoval za 500 evrov.

Vozila pod vplivom alkohola in pristala v prostorih za pridržanje

Policisti Policijske postaje Dolenjske Toplice so včeraj nekaj pred 19. uro v Žužemberku ustavili voznico osebnega avtomobila in ji zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 43-letna voznica je imela v litru izdihanega zraka 0,80  miligramov alkohola. Odpeljali so jo v prostore za pridržanje in  o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.