Trebnje: V počitniški hiši gojili prepovedano konopljo

Trebanjski policisti so zaradi suma kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog pridobili odredbo sodišča in 7. 10. opravili hišno preiskavo počitniške hiše v okolici Trebnjega.

Med preiskavo so ugotovili, da sta dve nadstropji počitniške hiše preurejeni in prirejeni za gojenje prepovedane  konoplje. Našli in zasegli so 401 rastlino konoplje večjo količino posušenih rastlinskih delcev konoplje ter opremo in pripomočke za gojenje  rastlin.

44-letnemu in 45-letnemu osumljencu z območja Kranja so odvzeli prostost in ju pridržali.

Foto: Policijska uprava Novo mesto

V naslednjih dneh so opravili hišne preiskave tudi na naslovu bivanja osumljencev, kjer so prav tako našli in zasegli manjšo količino konoplje in druge pripomočke. Zoper osumljenca bodo na pristojno  tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Na mejnem prehodu v Slovenski vasi so našli skritih 1030 tablet

Foto: Policijska uprava Novo mesto
Foto: Policijska uprava Novo mesto

Na mejni prehod v Slovenski vasi pa je 9. 10., na vstop v Slovenijo, pripeljal 39-letni voznik osebnega avtomobila, v vozilu je bila tudi 31-letna potnica. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila. Pod prestavno ročico so našli skritih 1030 tablet, ki vsebujejo prepovedano snov in dve steklenički z metadonom. Prepovedane snovi so zasegli, osumljenca in osumljenko pa bodo ovadili na pristojno tožilstvo.