Trebnje: Požar v podjetju Treves

Ponoči, ob 3.12, je zagorelo v naselju Bič, občina Trebnje, v objektu podjetja TREVES. Požar je zajel celoten objekt velikosti okoli 75 x 40 metrov. Del proizvodnje in pisarniških prostorov je pogorelo. Ne tem delu je prišlo tudi do porušitve strehe.

Ogrožen je bil tudi plinohram, ki so ga gasilci uspešno zavarovali. Zaradi požara in dima so evakuirali bližnje prebivalce.

Aktivirana je bila celotna gasilska zveza Trebnje in dodatna tri PGD iz okolice ter Občinski štab CZ. Evakuirani so bili prebivalci desetih stanovanjskih objektov v okolici. Intervencija je še v teku.

Obsežen požar v podjetju Treves iz Biča v Občini Trebnje, ki je v večinski francoski lasti, so gasilci po 8. uri večinoma omejili, žarišča požara naj bi pogasili predvidoma do poldneva, je za STA povedal namestnik poveljnika trebanjskih gasilcev Blaž Vozel. Po prvih podatkih gmotna škoda presega milijon evrov, je poročal Radio Slovenija.

Na kraju požara so policija, inšpektor za okolje in prostor ter inšpektor za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami. Civilna zaščita občine Trebnje je gasilce oskrbela z vodo. Dežurni delavci Komunale Trebnje so dostavili vreče peska za posip poledenelega cestišča. Za pomoč so aktivirali tudi prostovoljna gasilska društva Mirna, Šentrupert in Mokronog. Intervencija še poteka, so še zapisali.

Po podatkih Policijske uprave Novo mesto se bodo ugotavljanja vzrokov za požar lotili, ko bo stanje na požarišču to dovoljevalo. Sicer pa je policija na terenu in je sodelovala pri evakuaciji ljudi ter zavarovanju območja, so povedali za STA.

C. R.