V trebanjski občini opozarjajo, da nadvozi nad nekdanjo avtocesto tudi sedem let po odprtju dolenjske avtoceste še vedno niso urejeni. Inšpektor za ceste pa zdaj zahteva, naj občina to uredi sama. SCT-ja ni več, Zidar pa je, izgleda, preveč bolan, da bi morda lahko odletel v Švico in pogledal še na kakšen bančni račun.

Ob gradnji avtoceste na Dolenjskem je vlada obljubila, da bo uredila tudi vso ostalo infrastrukturo, a je ostalo zgolj pri obljubah. Na ministrstvu za infrastrukturo, ki ga vodi minister Peter Gašperšič, pa so še kar naprej slepi in gluhi do te problematike. Očitno jih bo streznila le kakšna zapora cest.

Sanacija petih in 60 let starih ter odsluženih cestnih nadvozov tako očitno ostaja v domeni Trebanjcev. Odvozi propadajo, t. i. stara cesta oz. H1 pa postaja vse bolj nevarna. Beton se kruši, nekateri nadvozi so že nestabilni, kar še posebej velja za nadvoz pri vasi Jezero. Namesto, da bi vlada zagotovila denar, morda prevetrila, če so SCT in drugi naredili vse tako kot je bilo treba in če je na kakšnem njihovem računu morda ostalo še kaj drobiža, pa je zdaj cestni inšpektor občini naložil, naj nadvoze uredi.

Je že tako, da bo treba kakšne veljake peljati tod na izlet. Če nič drugega jim župan lahko razkaže vas Jezero in razloži, od kje ime, mimogrede pa jih še popelje po ali pod kakšnim od teh nadvozov!

C. R.