Uprava RS za zaščito in reševanje je sporočila, da so je včeraj naselju Sapnik v Občini Kostel delovna nesreča. V Potoku v Občini Straža je zagorel lesen pomožni objekt, v okolici Novega mesta je gorela njiva pšenice in suha trava, v bližini naselja Podturn pri Dolenjskih Toplicah pa je krajan našel minometno mino.

Traktor pod seboj pokopal voznika

Včeraj, ob 17.22, se je v naselju Sapnik v Občini Kostel zgodila delovna nesreča. V gozdu se je prevrnil traktor in pod seboj pokopal voznika. Gasilci PGD Kočevje in Vas – Fara so zavarovali kraj nesreče in s tehničnim posegom izpod traktorja rešili voznika, ki pa nesreče ni preživel.

Zagorelo v naselju Potok, gorela njiva pšenice

Ob 11.16 je v naselju Potok, Občina Straža, ob stanovanjski hiši zagorel lesen pomožni objekt velikosti 10×8 metrov. Gasilci GRC Novo mesto, PGD Vavta vas in Dolenja Straža so iz gorečega objekta odstranili orodje, kosilnice in nekaj kosov pohištva ter požar pogasili. Ogenj je objekt popolnoma uničil. Ožgane lesene dele so s pomočjo delovnega stroja podrli in odstranili.

Ob 14.01 je v Potočni vasi pri Novem mestu gorela njiva pšenice in suha trava na brežini. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini enega hektarja omejili in pogasili. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Najdba neeksplodiranega ubojnega sredstva

Ob 10.26 je pa v bližini naselja Podturn pri Dolenjskih Toplicah, Občina Dolenjske Toplice, krajan našel minometno mino, angleške izdelave, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in odpeljala v ustrezno skladišče.

C. R.