četrtek, 20 junija, 2024
Doma Dolenjska Tragična nesreča na avtocesti pri Trebnjem

Tragična nesreča na avtocesti pri Trebnjem

Sinoči, okoli 21. ure, je na dolenjski avtocesti v smeri Novega mesta, pri izvozu Trebnje – vzhod, osebno vozilo povozilo dve osebi.

Ena oseba je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče, drugo pa so reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Trebnje oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Gasilci PGD Trebnje so zavarovali in razsvetljevali mesto nesreče ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu. Delavci Darsa so poskrbeli za prometno signalizacijo in odstranjevanje posledic nesreče, so sporočili z Urada RS za zaščito in reševanje.

Dodatno sporočilo policije: Umrl 15-letnik, 22-letnik hudo poškodovan

Policija je zjutraj sporočila, da se je prometna nesreča zgodila na avtocesti pri kraju Grm.
Po prvih ugotovitvah policistov Postaje prometne policije Novo mesto je 37-letna voznica osebnega avtomobila vozila iz smeri Ljubljane proti Novem  mestu.

Pri naselju Grm je kljub zaviranju trčila v dva pešca, ki sta prečkala avtocesto. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb umrl na kraju, hudo poškodovanemu 22-letnemu pešcu pa so reševalci nudili prvo pomoč, ga oživljali in odpeljali v bolnišnico.

Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

C. R.