(TOP 2021): Levica jedrna stranka koalicije KUL, se nam obeta odvzem premoženja?

Organi vseh štirih strank leve koalicije, Socialnih demokratov, Liste Marjana Šarca, Levice in Stranke Alenke Bratušek, so po navedbah medijev soglasno potrdili tako imenovani povolilni sporazum o skupnem oblikovanju nove vlade (voliš enega – dobiš vse štiri), če bodo, seveda, te stranke zmagale na prihodnjih volitvah.

Iz doslej znanega bo glavna Levica, ker bo “jedrna stranka” koalicije.

“Kar posledično tudi pomeni, da smo iz koalicije KUL – sicer pričakovano in de facto – dobili slovensko Die Linke, kot je to danes zapisal novinar Bojan Požar.

Die Linke je nemška ekstremistična levičarska populistična stranka. Doslej je bilo znano, da so tesno povezani s slovensko sestrsko stranko Levica, po poročanju medijev so na njen račun pred časom nakazali 50 tisoč evrov. Stranki nasprotujeta tako zvezi Nato kot vsakršnim drugim povezavam. Podoben program imata tudi na drugih področjih, med drugim tudi pri odvzemu lastnine.

Spomnimo samo na izjavo levičarskega skrajneža, poslanca Mihe Kordiša, da je treba posamezniku stanovanje, ki ga ni mogoče posesati v 15 minutah, odvzeti. Ker je preveliko.

Odvzem lastnine in razlastitev

Na področju gospodarstva pa imajo v delu programa, ki govori o družbeni in skupnostni lastnini, zapisano: “Lastništvo podjetij bomo prenesli v roke države in lokalnih skupnosti, ter ustanovili delavske, kmečke in potrošniške zadruge. Zato bomo spremenili nosilce kapitala in socializirali dobičke. Z demokratičnim planiranjem želimo regulirati tržne procese in jih postopno nadomeščati z organiziranimi procesi. Prepreko v tem smislu predstavlja vrsta obstoječih mednarodnih, evropskih in domačih pravil in institucij.

Program, manifest Levice, ki bo imela v povolilni KUL vodilno vlogo (izsek): 

M. D.

(Prvotna objava 26. september 2021)