Šok na RTV Slovenija: Tina Gaber že kadruje

Le nekaj dni je minilo, odkar je ustavno sodišče s svojo (ne) odločitvijo dalo zeleno luč za politični prevzem RTV Slovenija, Tina Gaber, ljubica Roberta Goloba, pa po poročanju virov Požarreporta že kadruje na nacionalki.

 

Gabrova se je, kot poroča portal, namreč včeraj popoldne ob kavi dobila z Marcelom Štefančič jr. Sestala naj bi se v kavarni SEM na Metelkovi, le predvidevamo pa lahko, da je bilo tema pogovorov kadrovanje na RTV Slovenija potem, ko se bo kmalu zamenjal svet RTV Slovenija in ko bodo tega prevzeli kadri politične levice.

“To samo nesporno potrjuje naše napovedi, da bodo vse ključne kadrovske in programske zadeve, povezane z ‘osvobojeno’ in ‘depolitizirano’ RTV Slovenija, sprejemali ali vsaj potrjevali na relacijah med ožjim krogom predsednika vlade Roberta Goloba (Gibanje Svoboda) in nekaterimi vodilnimi politiki Levice,” je ob tem zapisal Bojan Požar.

Sicer pa naj bi se za funkcijo direktorja TV Slovenija, ki jo zdaj zaseda Uroš Urbanija, spopadla novinari in voditelj Zvezdan Martič ter prejšnja direktorica Natalija Gorščak. Jadranko Rebernik, odgovorno urednico informativnega programa, naj bi zamenjala Tanja Starič, zdaj voditeljica Odmevov, omenjajo pa tudi nekdanjega voditelja TV Dnevnika in bivšega dopisnika iz Beograda Dejana Ladiko, poroča portal.

Marcel Štefančič jr. in Tina Gaber (vir: Bojan Požar, Twitter)

A. V.