Tihotapcu odvzeli prostost, prijeli 32 migrantov

Fotografija je simbolična.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so novomeški kriminalisti sinoči, 12. julija 2018, nekaj pred 20. uro v okolici Dolenjskih Toplic ustavili osebni avtomobil ljubljanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da je 37-letni državljan Makedonije v vozilu prevažal 7 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

37-letnemu vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali. Državljane Pakistana pa bodo po zaključenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti Policijske postaje Črnomelj pa so včeraj izsledili in prijeli 22 ilegalnih migrantov, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni, so – kot običajno v zadnjem času – sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Policisti Policijske postaje Kočevje pa so včeraj v vasi Potok prijeli 3 državljane Irana, ki so ilegalno prestopili državno mejo med naseljema Pirče in Vas. Po izvedenem postopku bodo vsi trije tujci predvidoma danes vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, so zapisali v PU Ljubljana.

Na izrecno vprašanje našega portala, kje točno v Beli krajini so policisti prijeli 22 migrantov in državljani katerih držav so ti, pa s PU Novo mesto (v nasprotju z običajno prakso) ne odgovarjajo več. Ko bodo poročilo dopolnili, bomo to tudi dodatno objavili.

C. R.