Tatvina, požar in utopljenec

S Policijske uprave Novo mesto poročajo o tatvini iz odklenjene stanovanjske hiše v okolici Novega mesta, požaru stanovanjske hiše z večjo premoženjsko škodo v Dolenjem Vrhpolju in utopljenem v Kolpi, kjer pa okoliščine in identiteto utopljenega še preiskujejo.

Tatvina

V  okolici Novega mesta je v noči na petek, 20. april, nekdo vstopil v odklenjeno hišo in odtujil suhomesnate izdelke in motorno žago.

Požar v Dolenjem Vrhpolju

V noči  iz sobote na nedeljo pa so bili šentjernejski policisti obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Dolenjem  Vrhpolju. Požar so gasilci omejili in pogasili. Kriminalisti so opravili ogled in po prvih ugotovitvah naj bi zagorelo v pritličju stanovanjske  hiše, vzrok požara še preiskujejo. V požaru nihče  od  stanovalcev ni bil poškodovan, nastala pa je večja premoženjska škoda.

V Kolpi našli truplo moškega

Včeraj, 22. aprila, nekaj pred 15. uro je občan črnomaljske policiste obvestil, da je v reki Kolpi  med Vinico  in  Učakovci  opazil  truplo. Gasilci so truplo potegnili iz  vode in po prvih ugotovitvah zdravnice na truplu ni vidnih znakov nasilja. Vzrok smrti bo znan po opravljeni sanitarni obdukciji, policisti  in  kriminalisti  pa  nadaljujejo  z  ugotavljanjem okoliščin in identitete pokojnega.

C. R.