Študij za uspeh v digitalni družbi

Fakulteta za informacijske študije Novo mesto

Izbira pravega študija je temelj za poklicni uspeh posameznika. Pri tej pomembni odločitvi je smiselno upoštevati trende, ki jih narekuje hitro spreminjajoča se digitalna družba, saj tehnološki napredek močno vpliva na prihodnost delovnih mest in potrebna znanja. Digitalizacija namreč preoblikuje različne industrije, prinaša nove poklice ter zahteva prilagodljivost in vedno nove digitalne kompetence.

 

Pospešena digitalizacija sodobne družbe nam prinaša vse večje spremembe našega vsakdana. Številne novosti ponujajo priložnosti za napredek, postavljajo pa nas tudi pred pomembne izzive. Povpraševanje po strokovnjakih iz kibernetske varnosti, informatike, računalništva in podatkovnih znanosti ter uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije v poslovanju bosta v prihodnje samo še naraščala, zato je odločitev za študij iz omenjenih področij varna izbira za dolgoročen uspeh na trgu dela.

Z vsemi navedenimi vsebinami se lahko seznanite na Fakulteti za informacijske študije (FIŠ). Na fakulteti namreč nudijo pester nabor študijskih programov na vseh treh stopnjah, študirate pa lahko redno kot tudi izredno. Študijski programi FIŠ so zasnovani na način, da študentom omogočajo pridobivanje najbolj aktualnih teoretičnih znanj in praktičnih izkušenj potrebnih za uspeh v dinamičnem svetu informacijske tehnologije.

Študij nudi tudi možnost virtualnega sodelovanja na predavanjih in vajah, s pomočjo sodobne fakultetne videokonferenčne opreme in pametnih tabel. S tem se prilagaja hitremu tempu današnjega vsakdana, še posebej, ko udeležba na predavanjih v živo vsakič ni izvedljiva. K odlični študijski izkušnji na FIŠ prispevajo tudi vrhunski profesorji in raziskovalci, prijazni strokovni sodelavci ter tesno sodelovanje s podjetji iz lokalnega okolja.

Diplomanti Fakultete za informacijske študije so po koncu izobraževanja tako odlično pripravljeni na strokovno, samostojno in inovativno delo na različnih delovnih mestih. Zato so visoko zaposljiv kader, ki je usposobljen za opravljanje najbolj zaželenih poklicev prihodnosti.

Vse dodatne podrobnosti glede študija bodo na fakulteti predstaviti v okviru virtualnega informativnega dne, ki bo v četrtek, 6. 6. 2024, ob 17. uri, preko aplikacije Zoom. Predstavili vam bodo vse študijske programe, vpisne pogoje, študentsko življenje, zaposlitvene možnosti po koncu študija in še veliko več. Za dodatne informacije preverite >>spletno stran fakultete

M. D.