Strici so ga izbrali že 2008, zanj pomembna samo prepoznavnost, mediji, biti lep

(vir: družbena omrežja)

Marjan Šarec ponovno žuga, kaj vse da bo naredil, ko bo, če bo, in napada vse okrog sebe, čeprav javnomnenjske ankete kažejo, da je z njim in njegovo stranko LMŠ bolj ali manj konec. Strici, ki so ga leta 2008 izstrelili v slovensko politično orbito, so mu, kot kaže, obrnili hrbet.

Mi pa smo zbrali izjave treh ljudi, ki Šarca zelo dobo poznajo in so z njim tudi sodelovali.

Robert Polnar, poslanec DeSUS: “V osemnajstih mesecih (Šarčeve vlade – op.) nismo imeli niti enega sestanka, medtem ko je Janez Janša sam predlagal tri sestanke s poslansko skupino in se odzval na tri naše pobude za sestanke, kjer smo predelovali operativne teme glede vsakodnevne politike. In on je naslednji dan prišel v parlament. To je način vlade, ki je popolnoma drugačen.”

Ivan Molan, župan Občine Brežice: “Župani smo od Marjana Šarca precej pričakovali, kajti menili smo, da je naš županski kolega in pozna naše probleme. Takoj na začetku se je z nami res sestal, obljubil je zelo veliko, od razbremenitev občin do več sredstev in podobno. Kasneje pa se je začel sestajati še z vsemi ostalimi in na nas župane enostavno pozabil. Od obljub ni bilo nič. Zdajšnja vlada pa je te stvari res izpeljala.”

Ivan Kenda, nekdanji direktor občinske uprave v Občini Kamnik: “Bivši župan (Šarec – op.) me je na pomoč poklical takoj po volitvah leta 2010. Do mojega prihoda je bil hermetično zaprt v pisarni, saj se je vsega in vseh bal. …  Do razhoda 20. oktobra 2015 osebno težav z njim nisem imel. … Shranil sem skoraj 360.000 e-sporočil, iz katerih je razvidno, da sem mu vsako stvar svetoval ali pa odsvetoval od prvega do zadnjega dneva. Morda nisva imela težav, ker se ni spoznal praktično na nobeno stvar, zanj je bila pomembna samo prepoznavnost, mediji, biti lep …”

Kenda je v enem izmed intervjujev za medije še povedal, da jim je Šarec razlagal, “da je bil s strani Stricev za državno politiko določen nekje v letu 2008”. (vir)

A. L.