Straža: Pomoč potresnemu območju Petrinje

Donacija lesa prebivalcem Petrinje.

Z dvorišča nekdanjega Novolesa v Straži pri Novem mestu so včeraj v konvoju 9 polpriklopnikov odpeljali370 kubičnih metrov gradbenega žaganega lesa in drugih končnih lesenih izdelkov.

Pomoč je namenjena potresnemu območju Petrinja, s tem bo možno obnoviti med 180 in 200 ostrešij hiš.

V humanitarni akciji zbiranja lesa so sodelovali člani združenja Sloles z območij Dolenjske, Notranjske, Koroške, Savinjske in Gorenjske, pridružili so se jim tudi nekateri nečlani in podjetje Slovenski državni gozdovi s hčerinskim podjetjem Snežnik.

Pomoč Petrinji so simbolno predali veleposlaniku Republike Hrvaške v Republiki Sloveniji Borisu Grigiću. Ob predaji so bili navzoči tudi minister Jože Podgoršek, državna sekretarka Ajda Cuderman in straški župan Dušan Krštinc.

Minister Podgoršek si je nato ogledal še podjetje Solis Straža, ki je sodelovalo v humanitarni akciji in se v prostorih nekdanjega Novolesa z večja avtomatizirano žago ukvarja z žagarstvom.

Že zjutraj pred dogodkom pa se je minister sestal z županom in sodelavci Občine Straža, kjer so govorili o stanju na področju kmetijstva, še posebno o vinogradništvu na tem območju in nekaterimi težavami, s katerimi se srečujejo.

Vir: MKGP

M. D.