Stanovanjski sklad RS oddaja več stanovanj

(vir: pixabay.com)

Stanovanjski sklad RS je objavil razpis za oddajo stanovanj v več slovenskih mestih. Zbiranje prijav za stanovanja poteka do vključno petka, 9. decembra 2022.

Prosta stanovanja so med drugim na voljo v Črnomlju, Novem mestu in Kočevju.

Črnomelj

V novem bloku v Ulici Moše Pijade 7 (na Čardaku) oddajajo 14 stanovanj, dvo- in trosobnih. Najemnina je od 315 do 485 evrov mesečno. Ponudba stanovanj je dostopna na povezavi: Črnomelj 

Novo mesto

V Podbrezniku oddajajo 2 dvosobni stanovanji, najemnini sta 415 in 455,85 evra mesečno. Več: Novo mesto 

Kočevje

Na voljo je eno dvosobno stanovanje, v bloku Pri Unionu. Mesečna najemnina je 532 evrov. Več: Kočevje 

Izbor najemnikov bo predvidoma 26. januarja 2023. Zainteresirani najemniki si lahko med razpisno dokumentacijo ogledajo slike, opise in komercialne skice stanovanj, ogledi stanovanj pa niso predvideni.

Oddaja prijav za vsa stanovanja enako je možna samo v elektronski obliki, s klikom na zavihek »Vloga za prijavo« – Najem stanovanj – vnos prijave

Poleg tega oddajajo še prosta stanovanja v Šoštanju, Mežici, Murski Soboti, Slovenski Bistrici, Slovenj Gradcu, Ljubljani, Mariboru, Brežicah, Cerknici in Kopru. (vir)

Za najem stanovanja lahko kandidirajo fizične osebe z dovoljenjem za stalno bivanje v Republiki Sloveniji ter pravne osebe zasebnega in javnega prava oziroma organizacije, vse s sedežem v Sloveniji. Za najem niso potrebna lastna sredstva.

Najemno razmerje je za nedoločen čas, izbrani najemniki so pravno zaščiteni pred nenadno odpovedjo stanovanja, hkrati pa lahko sami pogodbo kadarkoli prekinejo.

Potrebna dokumentacija in več podatkov je na voljo na povezavi: Dokumentacija 

M. D.